Domov Hlajenje
  • Decrease font size
  • Default font           size
  • Increase font size
Hlajenje, klima, montaža klime, klimatske naprave natisni E-pošta

 


Princip delovanja klimatske naprave
Vsaka klimatska naprava deluje na principu toplotne črpalke oziroma spreminjanju agregatnega stanja plinov, ki se nahajajo v sistemu. Kot vemo plin pri različnih agregatnih stanjih odvzema ali oddaja temperaturo. In prav to lastnost s pridom uporabljajo klimatske naprave.

 

 

 

Prednosti klimatske naprave pri ogrevanju
Velika prednost klimatskih naprav pred drugimi viri ogrevanja je predvsem energetska varčnost, saj novejše klimatske naprave z regulacijo obratov kompresorja (Inverter) dosegajo razmerje med vloženo električno energijo in izdano hladilno ali grelno močjo skoraj 1:4.

Kako izberemo klimatsko napravo?

Najprej moramo določiti naše potrebe. Če lahko klimatsko napravo v našem bivalnem prostoru lociramo tako, da nam pokriva večji del stanovanja je vsekakor smiselno izbrati napravo, ki tudi greje, saj bomo lahko prihranili pri strošku ogrevanja, če bomo vsaj v prehodnem obdobju uporabljali za ogrevanje klimatsko napravo.

Pri določitvi lokacije klimatske naprave moramo paziti, da naprava ne bo pihala direktno v osebe, ker je predvsem pri hlajenju to neprijetno in pa nezdravo.

Pri določitvi moči naj vam pomaga strokovnjak, ki na podlagi izračunov in pa seveda izkušenj zlahka določi potrebno moč hlajenja oziroma ogrevanja.

Pri izbiri proizvajalca oziroma cenovnega razreda pa še vedno velja, da imajo priznani proizvajalci kot so Panasonic, Toshiba, Daikin in ostali boljše in predvsem energetsko varčnejše naprave, tako da vam vsekakor svetujemo zgoraj navedene znamke kot pa poceni kitajske izdelke, ki delujejo v energetskem razredu D ali še nižje.

Vsekakor bomo veseli vsakega vašega vprašanja in z veseljem vas bomo obiskali in vam svetovali napravo, ki bo zadostovala vašim potrebam.

 

 

 

Kontakt podjetja

Pema Inštalacije d.o.o.

Pot k sejmišču 30,
1231 Ljubljana-Črnuče

Direktor:
Marjan Strehar ing.str

 

Telefon: 01 562 61 42
Faks: 01 562 61 42
Gsm: 041 585 312
e-pošta:
pema.instalacije@gmail.com

 


Pišite nam

Pošljite nam povpraševanje in mi vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.


Ogrevanje

Ogrevanje v prostoru naj bo naše vodilo pri izbiri ogrevalnega sistema, na vse ostale težave in stroške pri postavitvi bomo kaj kmalu pozabili, če bo sistem deloval kot si želimo - zanesljivo. Toploto v individualnih zgradbah...
Več o tem

Vodovod

Uporabnost vode je mnogostranska. Poleg pitja in priprave hrane jo uporabljamo za osebno higieno, pranje, čiščenje, zalivanje,... Tudi tista voda, ki jo uporabljamo za pripravo hrane, osebno higieno in
Več o tem

Hlajenje

Vsaka klimatska naprava deluje na principu toplotne črpalke oziroma spreminjanju agregatnega stanja plinov, ki se nahajajo v sistemu. Kot vemo plin pri različnih agregatnih stanjih odvzema ali oddaja
Več o tem

Keramika

Za vas naredimo novo kopalnico ali adaptiramo staro. Poskrbimo za vsa dela od začetka do konca, zato lahko posel prevzamemo tudi na ključ. Poleg tega priskrbimo vso potrebno kopalniško opremo, tako da vam... 
Več o tem